Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Energie |
|

Romgaz a reziliat contractul pentru construcția centralei de la Iernut

Producătorul de gaze naturale Romgaz a anunţat vineri seară la Bursa de la Bucureşti că a reziliat contractul cu Duro Felguera şi cu Romelectro pentru construcţia centralei termoelectrice de la Iernut.  
Romgaz (1)

Decizia este justificată, potrivit producătorul de gaze naturale, “de nefinalizarea în termen, de către executant, a lucrărilor de construcţii şi punere în funcţiune a obiectivului de investiţii”.

“Rezilierea Contractului de lucrări nr. 13384/2016, începând cu data de 17 iunie 2021, a intervenit ca urmare a împlinirii termenului de suspendare a notificării de reziliere, fără că părţile să fi ajuns la agreerea unei soluţii care să asigure finalizarea şi punerea în funcţiune a obiectivului de investiţii, în termen cât mai scurt posibil”, se arată la bursă.

Romgaz a anunţat de câteva ori la bursă că va prelungi suspendarea notificării de reziliere a contractului de execuţie pentru centrala de la Iernut încheiat cu spaniolii de la Duro Felguera şi Romelectro. Cu toate acestea, cele două părți se află într-un conflict de natură juridică încă din luna aprilie. Romgaz a decis unilateral rezilierea contractului pe fondul întârzierilor și a fost dată imediat în judecată de contractori.

De atunci au urmat mai multe prelungiri ale suspendării, iar lucrările de construcție nu au văzut o evoluție.

Proiectul centralei de la Iernut a fost atribuit de Romgaz în 2016, termenul iniţial pentru livrarea investiţiei fiind 2019. Din valoarea de 269 milioane de euro a contractului, 69 de milioane de euro vin prin intermediul Planului Naţional de Investiţii, bani care, în absenţa unui acord, ar fi trebuit returnaţi de companie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii