Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important IT & C and Energy news. Have a news tip? Drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Energie |
|

Romgaz propune distribuirea unui dividend cu randament de 5%

Producătorul de gaze naturale Romgaz ar putea acorda un dividend brut de 1,79 lei/acțiune.   
Romgaz (1)

Consiliul de Administrație al Romgaz Mediaș (SNG) a convocat acționarii pentru data de 27-28 aprilie. Pe ordinea de zi figurează o propunere pentru repartizarea a 628,24 milioane lei din profitul net obținut în 2020 sub formă de dividende, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti.

Dividendului brut de 1,63 lei/acțiune i se adaugă un dividend de 0,16 lei/acțiune din rezultatul reportat, deci acționarii primesc până la 61,67 milioane lei.

Dividendul brut agregat de 1,79 lei/acțiune, calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de pe bursă (de 32,75 lei/acțiune), conferă acționarilor un randament de 5,19%.

Pentru anul trecut, Romgaz a raportat un profit net preliminar de 1,254 miliarde de lei, în creștere cu 15,1% față de cel din 2019. Statul Român, prin Ministerul Economiei, deţine 70% din producătorul de gaze naturale, a cărui capitalizare bursieră este de aproape 12,62 miliarde de lei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii