Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Energie |
|

Romelectro ar putea lua un împrumut de la CEC pentru contractul Vidraru al Hidroelectrica

Romelectro, una dintre cele mai mari companii românești specializate în lucrări de construcții pentru obiective energetice, va decide luna viitoare asupra contractării unui credit de la banca de stat CEC Bank, destinat finanțării costurilor unui contract cu Hidroelectrica.  
Curs valutar BNR, 8 aprilie 2019. Euro este în continuă creștere

Pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acționarilor Romelectro se află “aprobarea contractării de către Societate cu CEC Bank în vederea obținerii unui credit pentru finanțarea contractului “. Contractul de retehnologizare a ansamblului de la Vidraru, scos la licitație în august 2020, este estimat la peste 86 milioane euro plus TVA. 

Romelectro este unul dintre ofertanții la licitație, în vederea retehnologizării amenajării hidroenergetice (AHE) Vidraru. Compania este lider al unui consorțiu ce include firma slovenă Litostroj Power, precum și subcontractorul român Tesla Power Systems SRL. 

Ceilalți ofertanți sunt companiile chineze Zhefu Holding Group și Sinohydro (cea de-a două cu subcontractor Powerchina Chengdu), și consorțiul format din divizia franceză GE Hydro France a americanilor de la General Electric, ca lider, și firmele românești Grid Solutions România SRL și Elecnor SA.

Hidrocentrala Vidraru a fost pusă în funcțiune pe 9 decembrie 1966. Ea utilizează potențialul hidroenergetic al Argeșului pe un sector de 28 km lungime, între Cumpăna și Oiești.

Romelectro este deținută de 15 acționari persoane fizice române, dintre care cei mai importanți sunt Viorel Gafița și Gabriel Rădulescu, care controlează fiecare peste 27% din capitalul societății. Compania a terminat anul trecut cu pierderi de circa 8 milioane lei, cu peste 50% mai mici decât în 2019, la o cifră de afaceri de 201,64 milioane lei, în scădere cu o treime comparativ cu 2019.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii