Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Românii vor cumpăra şi de acest Paşti circa 7 milioane de cozonaci

cozonaci.jpg
7 milioane de cozonaci pentru weekendul pascal. Aceasta este prognoza de vânzări a tradiţionalei prăjituri româneşti făcută pentru Forbes România de preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase - Rompan, Aurel Popescu.

Cantitatea de cozonaci vânduţi cu ocazia sărbătorilor pascale s-a stabilizat în ultimii trei, patru ani. Mai mult, aceeaşi cantitate, circa 7 milioane de cozonaci, a fost vehiculată şi pentru vânzările legate de sărbătoarea Crăciunului de anul trecut. Una peste alta, conform declaraţiilor lui Aurel Popescu, cifra este de zece ori mai mare decât cea înregistrată în lunile de peste an.

Pe de altă parte, Aurel Popescu observă că în acest an va creşte în vânzări ponderea cozonacilor cu umplutură mai puţină sau chiar a celor simpli, adică a cozonacilor mai ieftini, a căror valoare se ridică în jurul a opt- zece lei pe bucată, în dauna celor care pot atinge şi 50 de lei la vânzare pe bucată. 

De asemenea, în weekendul pascal se va vinde şi o cantitate importantă de păşti, tot un fel de cozonac, dar în care se adaugă brânză de vaci, cifra cea mai vehiculată depăşind un milion de bucăţi. 

Aurel Popescu a mai declarat că în primul weekend al lunii mai, care coincide cu weekendul pascal al anului 2013, în România se va vinde cea mai mare cantitate de pâine.

"Dacă într-o zi normală românii cumpără în medie 6000 de tone de pâine, în acest weekend se vor vine între 10.000 şi 12.000 de tone de pâine, deci aproape dublu. Asta şi pe fondul zilelor libere pe care majoritatea românilor le au în această perioadă şi deci a aplicării principiului de a te aproviziona în avans pentru două, trei zile", a precizat Aurel Popescu. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii