FacebookTwitterLinkedIn

Trendul este unul puternic ascendent în ultimii ani, iar pentru anul 2018, OLX estimează o creștere cu 30% a categoriei, care este totodată și cea mai puternică din secțiunea “Electronice și electrocasnice”.

Potrivit unui sondaj realizat în categoria “Telefoane”, în perioada 1 – 15 octombrie pe un eșantion de 1.078 de utilizatori, 41,71% dintre respondenți au declarat că își pun la vânzare telefonul mobil pentru a-și putea achiziționa un telefon mai performat.

De asemenea, 26,95% dintre utilizatori aleg OLX întrucât este o platformă ușor de folosit pentru astfel de tranzacții, în timp ce 25,78% sunt mulțumiți de faptul că au acces la foarte mulți cumpărători, iar 23,53% dintre utilizatori declară că produsele lor se vând foarte repede prin intermediul platformei.

Durata medie prin care un telefon este vândut pe OLX este în medie de 12 zile pentru telefoanele Samsung și iPhone și 13 zile pentru telefoanele Huawei.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: CNA NU EXISTĂ

Pentru cumpărători, OLX este cea mai bună sursă de telefoane mobile datorită prețului, care le permite să-și cumpere un telefon performant la un preț accesibil: 71,69% dintre respondenții sondajului au declarat că aleg OLX pentru că prețul este mai mic decât în magazine, iar pentru 44,78% dintre ei, posibilitatea de a negocia prețul telefonului este un factor decisiv.

Proximitatea joacă un rol important în achiziția de telefoane mobile: 32,83% dintre utilizatori au menționat că preferă OLX pentru posibilitatea de a cumpăra un telefon mobil de la cineva din același oraș, iar 26,10% aleg OLX pentru că au multe opțiuni dintre care să aleagă.

CITEȘTE: AUDIENȚELE TV ÎN URBAN – OCTOMBRIE 2018

Topul celor mai căutate branduri de telefoane mobile de pe OLX este deținut de către Samsung, urmat de iPhone, Huawei.

La capitolul prețuri, media variază pentru fiecare brand în parte. Astfel, prețurile pentru telefoanele din categoria iPhone, prețurile ajung la 1.450 lei, pentru Samsung la 954 lei și 835 lei pentru  Huawei.

La capitolul sezonalitate, cele mai solicitante luni pentru upgrade-uri la telefoanele mobile sunt decembrie și ianuarie, când sunt urcate pe platformă cele mai multe oferte noi (peste 190.000 anunțuri), dar există și cei mai mulți cumpărători (peste 200.000 de utilizatori activi în această categorie).

NU RATA, ESTE EXCLUSVITATE MONDIALĂ: AUDIENȚELE TV PE NAȚIONAL – OCTOMBRIE 2018