Cautare
, Contributor

Telecom |
|

Românii, printre europenii cu cele mai puţine abonamente de telefonie cu Internet

smartphone-with-apps-thumb19122977.jpg
Cu toate că europenii sunt tot mai dornici să adopte noile tehnologii, ei se gândesc de două ori înainte de a efectua un apel telefonic sau de a se conecta la internet, din cauza costurilor aferente acestor servicii, potrivit celui mai recent sondaj la nivelul UE.

Dintre telefoanele mobile, care sunt pretutindeni, numai jumătate sunt „inteligente”. Ponderea abonamentelor la telefoane care includ accesul la internet variază de la 55% din numărul total al abonamentelor în Suedia, Danemarca, Marea Britanie, Finlanda, Franța și Olanda, la mai puțin de 35% în Belgia, Grecia, Ungaria, Cipru, România, Bulgaria și Portugalia, mai arat[ sondajul potrivit Reprezentanşei Comisiei Europene la Bucureşti.

Rata de penetrare mai scăzută a telefoanelor inteligente este caracteristică în multe țări în care abonații cu acces la servicii de internet mobil își limitează timpul petrecut online deoarece își fac griji din cauza cheltuielilor — Ungaria (35%), Portugalia (58%), Grecia (53%), Cipru (52%), Belgia (47%) și România (45%).

Sondajul mai arată şi faptul că, în prezent, din cauza grijilor legate de costuri, peste jumătate din cetățenii UE își limitează apelurile efectuate de pe mobil către numere naționale (55%) și internaționale (54%). Iar printre cetăţenii statelor care sunt cei mai preocupaţi de limitarea apelurilor naţionale se numără românii (71%), grecii (81%), portughezii (79%) şi irlandezii (72%).

Accesul în bandă largă de la domiciliu este o realitate pentru trei sferturi dintre gospodării, un procent în creştere faţă de anul 2011, potrivit Eurostat. În România, creșterea înregistrată a fost de 20 de puncte procentuale, iar în Slovacia de 16,7 puncte, în prezent peste 50% din gospodăriile din toate statele membre având o conexiune în bandă largă. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii