Cautare
, Contributor

Tech |
|

Studiu: Românii preferă să cumpere online de la birou

Printre concluziile studiului prezentat de compania de servicii mobile Netopia se numără  aceea că bucureştenii tind să cumpere mai mult online în timpul programului de lucru.

Încrederea românilor în instrumentele de plată online creşte de la un an la altul. Totuşi, capitala rămâne liderul acestui sector.

De la începutului anului, în Bucureşti s-au procesat aproximativ jumătate dintre plăţile online cu cardul efectuate în România, potrivit unui studiu Netopia. La mare distanţă ca volum se situează Timişoara, Cluj, Braşov, Constanţa şi Iaşi. În ceea ce priveşte intervalul orar al tranzacţiilor, datele Netopia mobilePay arată că oamenii preferă să cumpere online preponderent de la birou, între orele 9:00-17:00. Ei cheltuie în medie, de aproape două ori mai mult și mai scump decât de acasă. Astfel, media tranzacțiilor procesate în intervalul orar 9:00 – 17:00 este cu circa 40% mai mare decât media pe orele 18:00 – 22:00, conform reprezentanților companiei.

Comercianţii din industria de turism sunt lideri în volumul tranzacţiilor online, ocupând 37% din totalul acestora, conform GarantiBank, banca parteneră Netopia mobilPay. Industria telecom reprezintă o altă parte importantă a sectorului de plăţi online, cu 28%. Celor două le urmează industrii precum electronice, electrocasnice, modă şi asigurări.

„Datele arată un trend natural, locuitorii Capitalei sunt cei mai expuși la avântul online-ului, atât la nivel de informații, cât și raportat la numărul de comercianți online cu livrare rapidă în București, evident mai mulți decât în restul țării”, susţine Antonio Eram, CEO și Fondator Netopia mobilPay.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii