FacebookTwitterLinkedIn

Singurul român care a reuşit să se menţină în topul celor mai bogaţi oameni ai planetei în acest an este Ioan Niculae, proprietarul InterAgro, cu o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari. Însă nu este prima prezenţă a lui Ioan Niculae în acest top, el figurând aici pentru prima dată în 2010, alături de Ion Ţiriac şi Dinu Patriciu. Apoi, în 2013, proprietarul InterAgro a reuşit din nou să îşi facă loc printre bogaţii lumii. Cu o avere estimată atunci la 1,1 miliarde de dolari, Niculae a fost singura prezenţă românească din topul Forbes în 2013.

Românii au reuşit să între în topul Forbes în 2007, primul care a reuşit acest lucru fiind Ion Ţiriac care având o avere estimată atunci la 1,1 miliarde de dolari, se plasa pe locul 840. Cu toate acestea, nici Ion Ţiriac nu a rezistat mult timp în topul miliardarilor.

În 2008, lui Ion Ţiriac (plasat în acest an pe locul 962, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari) i se alătură Dinu Patriciu care este poziţionat pe locul 462, cu o avere estimată la 2,5 miliarde de dolari. Dinu Patriciu rămâne, de altfel, o prezenţă constantă în topul Forbes, până în 2012, fiind astfel românul cu prezenţa cea mai îndelungată în topul Forbes.

Pe lângă aceştia, un alt miliardar român care a ajuns în topul bogaţilor planetei a fost Frank Timiş (în topul din 2011, cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari, fiind plasat atunci pe locul 1.057).

Pentru a afla mai multe despre topul Forbes 500 Miliardari citiţi varianta digitală a revistei Forbes Romania aici  sau descarcati aplicatia Top 500 aici

Citiţi şi:

Ioan Niculae, singurul român în ediţia americană a topului Forbes din 2014

TOP FORBES: Cine sunt cei mai bogați oameni din lume, în 2014? Un an al averilor-record!