FacebookTwitterLinkedIn

Numărul tranzacţiilor realizate direct la comercianţi (la POS şi online) cu carduri Visa a crescut cu 23,6% în 2012, reprezentând 41% din totalul tranzacţiilor.

Sumele cheltuite la comercianţi pe carduri Visa s-au majorat cu 23,5%. Totodată, valoarea medie a tranzacţiei la comercianţi a continuat să scadă, la 36,5 euro, confirmând tendinţa de utilizare tot mai frecventă a cardurilor Visa pentru plăţi cotidiene, de valoare mai mică.

Numărul de carduri emise sub sigla Visa în România a crescut cu 4%, la 7,1 milioane, în principal datorită extinderii portofoliului de carduri de business. Cardurile pentru companii au înregistrat creşteri de două cifre pe toţi indicatorii: valoarea tranzacţiilor s-a majorat cu 28,6%, la 3,6 miliarde euro, susţinută de plăţile la comercianţi (+31,9%).

Performanţele bune înregistrate de cardurile de debit, principalul segment al portofoliului deţinut de Visa Europe în România, confirmă faptul că deţinătorii de carduri îşi folosesc cardurile mai des pentru a plăti la comercianţi, fără comision. Atât volumul cât şi numărul tranzacţiilor realizate cu carduri de debit Visa direct la comercianţi au crescut cu peste 20% în 2012.

“Plăţile efectuate cu carduri Visa în România au continuat să înregistreze o creştere de două cifre, în contrast cu creşterile reduse sau negative din alte state membre UE. Cheltuielile realizate cu carduri Visa direct la comercianţi s-au majorat cu 23,5% anul trecut, ceea ce înseamnă că tot mai mulţi români înţeleg avantajele, eficienţa şi siguranţa plăţilor electronice”, a declarat Cătălin Creţu, Director General România, Visa Europe.

Cardurile de business reprezintă cel mai dinamic segment din portofoliul Visa. Valoarea plăţilor realizate de companii cu cardul s-a majorat cu aproape o treime în 2012, iar numărul cardurilor de business a crescut constant în ultimii doi ani cu aproximativ 19%, ceea ce arată o preocupare tot mai mare privind controlul intern al costurilor şi contribuie la diminuarea pierderilor generate de economia subterană”.

În 2013, Visa Europe va continua să încurajeze utilizarea frecventă a cardurilor şi să extindă reţeaua de acceptare în România, în special la IMM-uri, comercianţi online şi în sectorul public, unde plăţile electronice contribuie la o mai eficientă colectare a taxelor şi, prin urmare, la creşterea veniturilor la buget. 

Modelul de business al Visa Europe, organizată sub forma unei asociaţii de membri non-profit, se bazează pe volume mari şi costuri reduse pentru furnizarea de servicii companiilor membre. Pentru al doilea an consecutiv, Visa Europe a raportat venituri anuale de peste 1 miliard de euro (1,11 miliarde euro) şi a obţinut un profit înainte de impozitare de 260 milioane euro, care va fi reinvestit în vederea susţinerii capitalului şi rezervelor.

Visa Europe a investit peste 1 miliard de euro în tehnologie şi infrastructură în ultimii şase ani, construind o platformă europeană de plăţi solidă şi sigură care oferă tehnologii de plată de ultimă generaţie. Visa Europe asigură cel mai înalt nivel de securitate a plăţilor, atât pentru deţinătorii de carduri cât şi pentru comercianţi. Raportul dintre fraudă şi vânzări a atins un nivel minim istoric pentru al doilea an consecutiv pentru cardurile Visa (0,04% la nivel european).

Visa Europe va extinde în 2013 V.me by Visa, primul portofel electronic integrat, pe pieţele din Marea Britanie, Franţa şi Spania. Visa Europe estimează că o treime dintre consumatorii europeni vor utiliza portofelul digital V.me by Visa până în anul 2020.

V.me by Visa permite deţinătorilor de carduri să realizeze tranzacţii online cu mai multe carduri diferite printr-un simplu click, după ce s-au logat folosind browser-ul de internet de pe smartphone, tabletă, desktop sau laptop. V.me oferă un grad de securitate excepţional, datorită faptului că nu mai este necesară completarea detaliilor cardului de fiecare dată pe site-urile comercianţilor, precum şi datorită protecţiei oferite de multiplele niveluri de securitate ale tehnologiei Visa. Serviciile V.me vor continua să fie extinse pentru a include şi alte tehnologii de plată Visa, inclusiv plăţi contactless la POS şi plăţi mobile de la persoană la persoană (P2P).

De asemenea, în 2013 va continua dezvoltarea plăţilor contacless cu carduri şi dispozitive mobile.  Numărul tranzacţiilor contactless în Europa s-a majorat de patru ori în 2012 faţă de anul precedent şi Visa Europe se aşteaptă ca această creştere să se menţină şi în acest an. Numărul furnizorilor de servicii de plată mobile contactless din Europa va ajunge la 40 de emitenţi în 2013. În plus, aproximativ 80 de tipuri de telefoane inteligente vor fi certificate de Visa pentru realizarea de plăţi contactless până la sfarşitul acestui an.