Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Sănătate |
|

Românii caută pe internet mai întâi tratamente şi abia apoi servicii medicale

Din totalul căutărilor efectuate pe internet despre sănătate, 41% s-au realizat în 2014 pe dispozitive mobile.
medicamente_farma.jpg

Românii au realizat in 2014 peste 550 de milioane de căutări despre sănătate pe internet, potrivit unei cercetări Google. Numărul acestora a fost mult mai mare decât al celor pe teme de finanţe, imediat după călătorii şi aproape de două ori mai mult decât despre frumuseţe şi produse de frumuseţe.

Mai mult, ei au făcut mai des căutări despre simptome şi medicaţie şi abia apoi despre servicii medicale, arătănd o înclinaţie către automedicaţie. 58% din căutarile despre subiecte de sănătate au fost legate de boli și îngrijorări privind simptome, în timp ce abia 26% s-au referit la serviciile pentru sănătate.

Din totalul căutărilor efectuate pe internet despre sănătate, 41% s-au realizat în 2014 pe dispozitive mobile, faţă de cele câteva procente care se înregistrau în 2012. „Ne aşteptăm ca acest procent  să ajungă la mai mult de jumătate la finalul acestui an”, a spus  Răzvan Iordache, Industry Analyst Google Romania în cadrul evenimentului Healthcare Connections. Primele căutări pe teme de sănătate au fost „ebola” şi „calculator sarcină”, potrivit aceluiasi analist.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii