Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Românii care vin din străinătate intră obligatoriu în izolare la domiciliu

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, joi seara, după ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) s-a întrunit, pentru prima dată, sub conducerea premierului Ludovic Orban, că, începând din data de 15 mai, se declară stare de alertă pe teritoriul României pentru 30 de zile.
Marcel Vela

 Autoritățile menționează că românii care vin din străinătate nu au nevoie de certificat medical care să ateste că nu au COVID-19, eliberat din țara de unde vine, informează Digi24. Măsura ar fi fost cuprinsă în legea care a trecut miercuri de votul final din Parlament.. În schimb, toți cei care revin în România sunt obligați să intre în carantină/izolare la domiciliu.

Toate persoanele care vin în România din străinătate vor fi obligate să se izoleze la locuință împreună cu familia. În cazul în care cei care nu au această posibilitate, sau solicită acest lucru pentru a nu își expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituționalizate, în spații special destinate puse la dispoziție de autorități.

„Se instituie, începând cu data de 15.05.2020, pentru toate persoanele care vin în România din străinătate, măsura carantinării/izolării la locuință împreună cu familia/aparținătorii cu care locuiesc împreună, iar pentru cele care nu au posibilitatea îndeplinirii condițiilor pentru măsura mai sus menționată sau solicită acest lucru pentru a nu își expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituționalizate, în spații special destinate puse la dispoziție de autorități”, se arată în Hotărâre.

Persoanele care nu respectă măsurile de carantină/izolare la domiciliu vor fi introduse în carantină instituționalizată pentru o perioadă de 14 zile și obligate să suporte contravaloarea cazării și hrănirii pe perioada carantinei instituționalizate.

 

FOTO: Profimedia

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii