Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Românii care fac testul COVID-19 în Bulgaria vor fi sub incidența legislației bulgare

Români care aleg să efectueze testele moleculare pentru COVID-19 în Bulgaria pentru intrarea în Grecia, vor fi sub incidenţa prevederilor legislaţiei bulgare în contextul pandemiei, informează MAE.
Checkpoint-Kulata-Promahon

Cei care sunt confirmați cu COVID-19 vor fi supuși măsurilor aplicabile pe teritoriul Bulgariei, inclusiv plasare în carantină sau auto-izolare.

La intrarea în Bulgaria, trebuie completată o declarație prin care orice persoană se obligă să respecte măsurile dispuse prin ordinele Ministrului Sănătății, își asumă riscul îmbolnăvirii cu COVID-19 și călătorește pe propriul risc. Varianta bilingvă (română/bulgară) a declarației se regăsește pe pagina de internet a MAE.

Referitor la condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Elene, MAE reamintește că, începând cu data de 15 iulie, ora 00.01, pe lângă formularul electronic, respectiv codul QR, cetățenii români trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul Greciei prin punctul de frontieră de la Kulata-Promachonas și testul molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei. Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii