FacebookTwitterLinkedIn

Încrederea românilor în instituțiile naționale este redusă. De exemplu, 21% dintre români au încredere în guvern.

În schimb, valorile care reprezintă cel mai bine Uniunea Europeană sunt drepturile omului (34% în România și 33% în UE), democraţia (32% în Români și 33% în UE) şi pacea (32% în România și 40% UE).

Pentru următorul an, 35% dintre români declară că situația economică națională va fi mai proastă, înaintea lor plasându-se grecii (48%), croații și britanicii (39%). Dar când vine vorba de situația economică a Uniunii Europene, unul din doi cetățeni români, similar cu media UE, declară că aceasta este mai degrabă bună și foarte bună.

VEZI AICI CÂTĂ ÎNCREDERE ARE PUBLICUL ÎN TELEVIZIUNILE DE FILME! 

Circa 47% dintre români cred că Uniunea Europeană se îndreaptă în direcţia bună, ponderea fiind peste media europeană, cu 17 puncte procentuale. În ce privește România, direcția în care se îndreaptă țara este apreciată drept greșită de 64% dintre respondenții români.

Datele pentru Eurobarometrul standard 88 au fost colectate în România, în perioada 5-12 noiembrie 2017. Eșantionul reprezentativ a fost constituit din 1.062 de persoane cu vârsta de 15 ani și peste. Interviuri s-au desfășurat față-în-față.