Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

Românii au cheltuit aproape 21 de miliarde de euro în 2014 pe caduri Visa emise în România

Cheltuielile totale pe carduri Visa emise în România – unde sunt incluse atât tranzacţiile la POS şi online cât şi retragerile de numerar – au crescut cu  nouă procente în anul fiscal 2014 ajungând la aproximativ 21 de miliarde de euro, potrivit rezultatelor anuale pentru România ale Visa Europe.
28. Visa

Plăţile la comercianţi au depăşit zece milioane de euro zilnic, iar valoarea medie a tranzacţiilor la comercianţi a înregistrat o reducere semnificativă pentru al doilea an consecutiv, scăzând cu 3,6% la 33,7 euro, ceea ce demonstrează că românii folosesc cardurile Visa pentru a face plăţi frecvente şi de valoare mai mică direct la comercianţi.

În total, în 2014, numărul de caduri Visa emise în România a crescut cu 2,6%, ajungând la 7,3 milioane de unităţi, principalul segment al portofoliului deţinut de Visa Europe în România fiind cardurile de debit.

„Consumatorii din România şi-au schimbat comportamentul de consum”, spune Cătălin Creţu, director regional pentru România, Croaţia şi Slovenia al Visa Europe. „Plăţile cu cardul au depăşit mai multe praguri importante de-a lungul anului 2014, inclusiv peste 10 milioane de euro cheltuiţi în medie zilnic la comercianţi şi peste 10 milioane de tranzacţii realizate lunar la POS, dintre care peste un milion de plăţi realizate lunar cu cardurile pentru companii”, a mai explicat Cătălin Creţu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii