Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Românii anticipează că vor fi nevoiţi să muncească şi după vârsta de pensionare

Aproape 63% dintre români consideră că vor fi nevoiţi să-şi câştige existenţa şi după vârsta de pensionare, cea mai mare pondere din Europa, comparativ cu media de 54% la nivel european, potrivit unui sondaj al grupului financiar ING, informează News.ro.
 aboneaza-te
fericire la munca shutterstock_127071926

Aproximativ 54% dintre europeni preconizează că vor rămâne activi pe piaţa muncii după vârsta de pensionare, relevă sondajul la care au luat parte 14.695 de respondenţi din 15 ţări, dintre care 13 din Europa. Cele mai ridicate procente au fost înregistrate în România şi în Cehia (63%).

O treime dintre respondenţi a afirmat că nu ştiu când vor ieşi la pensie (29%) şi încă 11% consideră că vor continua să lucreze pentru tot restul vieţii.

Circa 43% dintre români sunt de părere că pensiile vor fi mai mici decât contribuţiile acestora. 62% dintre europeni se arată îngrijoraţi că nu vor avea suficienţi bani după momentul pensionării”, se arată în comunicat.

Totodată, 58% dintre persoanele chestionate au afirmat că vor opta pentru o formă de muncă temporară, fie într-un domeniu similar (36%) sau diferit faţă de cel actual (23%). Fondurile disponibile după data pensionării sunt un motiv de îngrijorare şi pentru că economiile acestora sunt reduse.

PUBLICITATEA ÎN PRESA TIPĂRITĂ – ANUL 2018

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii