FacebookTwitterLinkedIn

Prima etapă a proiectului va debuta pe 14 iunie la Pitești, unde vor participa gospodari şi reprezentanţi din 30 de comunităţi din județele Argeș, Dâmbovița, Prahova şi Vâlcea.

Felix Daniliuc, Mihai Marcu, Alexandru Potor

La Summit-ul RBL din martie am dezbătut statistici care arată că, anual, 80.000 de români părăsesc satele în care s-au născut pentru un trai mai bun în afara ţării, ceea ce înseamnă că ţara pierde 24 de comune, în fiecare an. Am creat un grup de lucru care a dezvoltat proiectul Antreprenorești – Adoptă un sat!, prin care vrem să valorificăm satul românesc” a declarat Mihai Marcu, Preşedintele Consiliului Director al Romanian Business Leaders și Președinte CA MedLife.

CITEȘTE MAI MULTE DESPRE MIHAI MARCU AICI

La sfârșitul procesului de selecție din 2016, patru comune din județele Argeș, Prahova, Buzău, Teleorman, Dâmbovița, Brăila, Ialomița, Calarași, Giurgiu, Tulcea, Olt, Gorj, Constanța, Galați, Vrancea, Vâlcea și Dolj vor beneficia de planuri de dezvoltare pentru perioada 2017-2020, susținute de RBL și de partenerii săi.

Romanian Business Leaders: Educația și spiritul de inițiativă al tinerilor, cea mai importantă resursă a României

Planurile vor include de la direcții de finanțare, consultanță juridică, consultanță de marketing și management, la organizarea de schimburi de experiență între sate, facilitarea de piețe de desfacere și programe de educație pentru conștientizarea și valorificarea resurselor.

Felix Daniliuc, Director General Raiffeisen Leasing

Procesul nostru are mai multe etape: preselecția, cunoașterea celor interesați, selecția preliminară, turul comunităților ajunse în această etapă și selecția finală. Criteriile care vor sta la baza selecției sunt: proximitatea față de București – ca liderii din RBL și partenerii de proiect să poată ajunge ușor, curba demografică – vom merge către acele comune în care numărul tinerilor este în media demografică a țării, potențialul economic local și nu în ultimul rând interesul liderilor locali”, a adăugat Felix Daniliuc, Director General Raiffeisen Leasing, Membru în Consiliul Director Romanian Business Leaders și voluntar în Antreprenorești.

Celelalte șase comune vor fi selectate anul viitor.

Medlife și Regina Maria, îngrijorate de tratamentul fiscal aplicabil asigurărilor voluntare de sănătate