Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Romanian Business Leaders: Antreprenorii mici și salariații vor plăti costul măsurilor fiscale ilogice ale Guvernului

Organizația Romanian Business Leaders (RBL) susține că efectele Ordonanței de Urgență anunțate de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, vor fi suportate de micii antreprenori și cere Guvernului să o oprească.
 aboneaza-te
finante shutterstock_750073606

Mesajul integral transmis de RBL:

“Guvernul declanșează a două perioadă neagră pentru antreprenorii români, după criza din 2008-2012, prin măsurile fiscale adoptate pe final de an, fără consultare și într-un mod care reconfirmă lipsa de respect și disprețul total față de mediul privat și față de români.

Revoluția fiscală a Guvernului lovește, în primul rând, în antreprenoriatul românesc și în puterea companiilor românești să producă valoare pentru economie și să plătească taxe, doar ca să mascheze incapacitatea guvernării să colecteze venituri la buget.

Micii antreprenori sunt cei care vor deconta în 2019 costurile mai mari cu energia, transportul mărfurilor, telecomunicațiile și cu dobânzile la credite. Spre exemplu, odată perceput, costul cu impozitarea activelor bancare va trece rapid în costul celor care sunt deja împrumutați sau care vor dori să se împrumute. Astfel, antreprenorii mici și persoanele fizice vor achita de fapt nota de plată pentru ca Guvernul să colecteze rapid și fără dureri de cap venituri bugetare suplimentare de 3.5-4 miliarde de lei prin suprataxarea a mai puțin de 40 de mari contribuabili, în loc să își facă treaba cu adevărat și să strângă acești bani de la câteva mii de evazioniști fiscali.

La finalul zilei, cei care plătesc sunt fix românul și micul antreprenor, în numele cărora Guvernul pretinde că introduce toate aceste taxe. Micul antreprenor și consumatorul român vor achita și creșterile facturilor aferente contractelor cu furnizorii de servicii de distribuție de energie, gaze și telecomunicații, care vor trece noile costuri, fără doar și poate, în tarifele percepute.

Rezultatul măsurilor în viitor este greu de prognozat, dar este clar că, pe termen scurt, piața bursieră absoarbe puternic primele șocuri.

Romanian Business Leaders (RBL) cere Guvernului să oprească de urgență ordonanța care va da peste cap economia în 2019 și să respecte legea privind transparența decizională și consultările publice.”

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii