FacebookTwitterLinkedIn

Cele două companii vor continua să opereze ca entități separate, păstrându-și structura de angajați și management, diversitatea soluțiilor IT și tipurile de servicii oferite.

Compania Romanian Business Consult a fost asistată în această tranzacție de KPMG și casa de avocatură Filip & Company, iar compania ROPECO București, unul dintre principalii furnizor local de soluții și echipamente în domeniul automatizării operațiunilor din sucursalele bancare, procesării de numerar și plaților electronice, de către EDGE Advisory și casa de avocatură DLA Piper Dinu SCA. Valoarea tranzacției este confidențială.

„Întărim prin această achiziție capacitatea operațională a grupului și echipele noastre de dezvoltare, integrare și implementare de aplicații complexe. Țintim în următorii ani o creștere a grupului la 500 de angajați și atragerea de noi talente, susținând continuu dezvoltarea profesională a colegilor noștri din RBC și ROPECO. (…) Rămânem în continuare interesați de creșterea grupului prin achiziții în zonele de interes strategic, conform înțelegerii cu partenerul meu în RBC, fondul de investiții Oresa Ventures”,  a declarat Andrei Bojiţă, Director General al Romanian Business Consult.

Romanian Business Consult (RBC) a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri 32,7 milioane de euro. În 2020 cele două companii care fac parte din grupul RBC au realizat o cifră de afaceri cumulată  de aproximativ 50 de milioane de euro.