FacebookTwitterLinkedIn

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi că din prima tranșă de vaccin anti-Covid cumpărată de Uniunea Europeană, României îi vor reveni 1.290.000 de doze, informează Digi 24. De aceste vaccinuri vor beneficia persoanele vulnerabile, cadrele didactice și personalul medical.

Ministrul Sănătății a efectuat joi o vizită în județul Prahova la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), de vreme ce cadrele medicale de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) au atras atenția asupra faptului că unitatea este supraaglomerată, iar personalul este insuficient.

Nelu Tătaru a declarat „Am solicitat Comisiei Europene pentru jumătate din populaţie României aproximativ şi am mers până la 10.700.000 de cetăţeni care ar trebui să facă acest vaccin. La nivelul Comisiei Europene s-au încheiat contracte, sunt discuţii cu mai multe firme, s-au încheiat contracte cu mai multe firme. (…) României, din prima tranşă de 30 de milioane de doze, îi revine 4%, în jur de 1.290.000 de doze”.