FacebookTwitterLinkedIn

Raed Arafat a apreciat că într-o astfel de situaţie ca cea prin care trece Libanul ”nu se poate să rămână cineva singur”, informează News.ro. Secretarul de stat a menționat că trimiterea acestor ajutoare e doar un mic gest pe lângă ceea ce trebuie să facem pentru ca această ţară să-şi revină de pe urma tragediei. De asemenea, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a transmis din nou condoleanţe poporului libanez.

”Gândurile noastre şi întreaga noastră  compasiune se îndreaptă către locuitorii din Beirut afectaţi de această tragedie. Permiteţi-mi să adresez, în numele Guvernului României, condoleanţe familiilor îndoliate şi urări de însănătoşire grabnică celor răniţi în urma acestor  evenimente tragice, iar cetăţenilor libanezi care trăiesc în România, dar care au rude în Liban, poate chiar la Beirut, le transmit că societatea românească este alături de ei în aceste clipe grele. În contextul luptei împotriva pandemiei,  am învăţat că cel mai important lucru este solidaritatea”, a declarat Bogdan Aurescu.

Tara noastră s-a numărat printre statele care au primit cerere de acordare a asistenţei internaţionale din partea guvernului libanez,  prin activarea Mecanismului European de Protecţie Civilă.

https://www.facebook.com/mapn.ro/videos/945328202631486/

Explozia din portul Beirut a omorât 150 de oameni, a rănit câteva mii şi a lăsat fără locuinţe zeci de mii de oameni.