Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

România, în top 40 al celor mai mari rezerve de aur

România ocupă locul 35 în lume în funcţie de mărimea rezervelor de aur deţinute de banca centrală, fiind statul est-european cel mai bine clasat într-un top global format din 40 de ţări, potrivit unui raport al World Gold Council, informează Mediafax, conform ZF.
aur.jpg

Cei care au realizat topul se ocupă cu analiza pieţei aurului pe baza informaţiilor furnizate de FMI,  datele fiind valabile pentru luna septembrie a anului 2015.

Banca Naţională a României ( BNR) deţine rezerve de aur de 103,7 tone (echivalentul a 3,3 miliarde de euro), poziționându-se înaintea unor bănci centrale din ţări precum Polonia, Australia sau chiar Indonezia. Polonia are rezerve de aur de aproape 103 tone, în timp ce rezervele de aur ale Australiei au 80 de tone. În ceea ce privește Indonezia, aceasta are rezerve de aur de 78 de tone.

VEZI ȘI: ANUL PETROLULUI IEFTIN

În top, înaintea României, este Coreea (cu rezerve de aur de 104,4 tone), Banca Reglementelor Internaţionale, banca băncilor centrale, cu rezerve de 108 tone de aur, dar şi Grecia, cu rezerve de aur de aproape 133 de tone.

Pe primul loc în topul 40 al celor mai mari rezerve de aur se poziționează SUA, cea mai mare economie la nivel mondial, cu rezerve de aur de aproximativ 8.130 de tone. Pe locul doi al podiumului se poziționează Germania, cu 3.381 tone de aur, urmată de Fondul Monetar Internaţional (FMI) care dispune de rezerve de aur de circa 2.800 de tone. Următoarele poziții sunt ocupate de Italia, cu 2.450 tone de aur, Franța, cu rezerve de aur de 2.430 și China, cu 1.708 tone de aur. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii