Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

România, țara din din UE cu cele mai multe accidente rutiere grave

Cele mai recente rapoarte ale Comisiei Europene cu privire la tendințele, statisticile și provocările din domeniul siguranței rutiere arată că România este una dintre țările europene cu cel mai mare număr de decese în accidente rutiere alături de Letonia, Polonia și Lituania, potrivit MediHelp International.
 aboneaza-te
accident masina

Circa 92 decese pentru fiecare milion de locuitori au fost înregistrate în România în 2013, dintre care cel mai mare numar de accidente a avut loc pe drumurile urbane, urmate de drumurile rurale şi mai apoi de autostrãzi. Media europeană este de 52 decese la un milion locuitori.

Celelalte 3 ţãri europene cu cel mai ridicat numãr de decese în accidente rutiere au fost Letonia cu 86 decese la un milion locuitori, Polonia cu 87 decese la un milion locuitori și Lituania cu 85 decese la un milion locuitori. La polul opus, țãrile cu cel mai mic număr de decese pentru fiecare milion de locuitori au fost Suedia (28) și Marea Britanie (29), mai arată MediHelp International.

Studiul Comisiei Europene aratã de asemenea cã puțin peste 26,000 de accidente au fost raportate în Uniunea Europeană, ceea ce reprezintã o scãdere de aproximativ 8% în comparație cu 2012. Mai mult decât atât, în ultimii ani au fost observate două îmbunătățiri importante atât în ceea ce privește conducătorii auto tineri cât și pasagerii auto.

Numărul victimelor tinere (cu vârsta cuprinsã între 18 – 24 ani) a scãzut cu 19%, în timp ce reducerea procentului în rândul conducătorilor auto în vârstă (peste 65 ani) a fost de numai 2% pentru aceeași perioadă. De asemenea, numãrul pasagerilor auto uciși în accidente a scăzut cu 13% din 2010 pânã în 2012.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii