Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

România: Țara cu cei mai puțini angajați care lucrează de acasă

Ca urmare a riscului generat de pandemia de coronavirus, România s-a dovedit a fi țara cu cea mai mică pondere de angajați care lucrează de acasă din UE.
work from home

Ca urmare a riscului generat de pandemia de coronavirus, România s-a dovedit a fi țara cu cea mai mică pondere de angajați care lucrează de acasă din UE. Procentajul de angajați care lucrează prin sistemul telemuncă este mai mic de 20%, informează Digi24.

La nivel european, pe timpul perioadei de izolare, aproape 4 din 10 angajați au lucrat de acasă. În cadrul UE, cele mai mari creșteri ale numărului de angajați care folosesc telemunca s-au înregistrat în Țările de Jos, Luxemburg și Finlanda.

În materie de noi anunțuri de angajare, în iulie 2020, cei mai căutați au fost inginerii, cu peste 7.000 de anunțuri de recrutare, fiind apoi urmați de șoferi, muncitorii în servicii auto și curierat, și lucrătorii în producție, depozite și logistică.

Conform datelor EUROSTAT, doar 0,8% (aproximativ 45 de mii de angajați) din forța de muncă ocupată din România muncea, de regulă, de acasă, în 2019. La nivelul UE, ponderea era alta. Aproximativ 5,4% dintre angajați foloseau sistemul de telemuncă. Cele mai scăzute procente s-au înregistrat în Germania, Spania, Bulgaria, Cehia și România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii