FacebookTwitterLinkedIn

“Dezvoltarea teritorială prin parcurile industriale este un subiect foarte important. Stăm mai prost decât vecinii noștri în ceea ce privește dezvoltarea parcurilor industriale, stăm mai prost decât vecinii noștri în atragerea de investiții străine. Este important să nu cădem în ținte false, acum, în campanie electorală. Este foarte ușor să lansăm niște lozinci care sună frumos, dar care, deși au undeva un sâmbure de adevăr, sunt periculoase. Haideți să stăm cu picioarele pe pământ, să spunem ce are nevoie România. Avem nevoie de investiții masive, pentru că, dacă vrem să ne dezvoltăm, este nevoie de contribuabili care să permită cetățenilor să trăiască mai bine, cu un transport mai bun, cu servicii mai bune, spații publice, cinematografe”, a spus Costin Borc la un forum despre dezvoltarea teritorială, potrivit Agerpres.

În acest context, ministrul Economiei a admis că trebuie sprijinit capitalul autohton, însă acest lucru trebuie să se realizeze “în linia normelor Uniunii Europene”, România fiind stat membru.

El a atras atenția că una dintre principalele teme care ar trebui rezolvată este lipsa forței de muncă. De asemenea, în opinia lui Costin Borc, nu trebuie să ne plângem că nu avem suficienți antreprenori.

Dezvoltarea teritorială prin investiții în parcuri industriale, precum și în alte proiecte relevante pentru sectorul economic, se aliniază obiectivelor asumate de autoritățile centrale, în vederea implementării Strategiei Europa 2020 și a Planului de Investiții pentru Europa, au apreciat organizatorii forumului. Beneficiile economice și sociale ale zonelor de oportunitate industrială se reflectă în dezvoltarea sectorului de cercetare și inovare, creșterea gradului de ocupare a populației active, prin crearea de noi locuri de muncă, reducând, în consecință, procentajul populației amenințate de sărăcie.