Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

România, singura ţară din regiune cu pierderi pe piaţa asigurărilor

asigurari_bani.jpg
Piaţa asigurărilor din Europa Centrala şi de Est a ajuns în 2011 la 30,8 miliarde euro prime brute subscrise, în creştere cu 0,7%, dar România rămâne singura ţară din regiune care a înregistrat pierdere agregată la nivelul jucătorilor din piaţă.

În România, valoarea totală a primelor brute subscrise a scăzut în 2011 sub 8 miliarde lei, o scădere de 5,8% faţă de anul anterior, potrivit unui studiu realizat de Ensight Management Consulting.  

De asemenea, se păstrează tendinţa inversată pentru asigurările de viaţă şi asigurările generale, aproape o regula pentru piaţa de asigurări din România. Creşterea de 4,4% pentru asigurările de viţă a fost însoţită de o scădere de 8% pentru asigurările generale. 

Primii zece jucători români (în funcţie de primele brute subscrise) au pierdut în total 2,4 puncte procentuale din cota de piaţă în 2011 faţă de anul anterior. Fuziunea dintre Omniasig VIG si BCR Asigurari VIG (detinute de Vienna Insurance Group) formează un nou lider de piaţă în 2012.

Studiul detaliază scăderea pieţei de asigurări generale pe segmente de piaţă, precum asigurarile auto, care au scazut cu 24% faţă de 2010, dar şi în funcţie de clienţii finali, adică segmentul corporatist al asigurărilor generale, care a scăzut cu aproape 13% faţă de 2010.

La nivel de regiune s-a constatat dublarea cotei de piaţă pentru segmentul de asigurări de sănătate în 2011, ceea ce reprezintă acum 5% din totalul asigurărilor generale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii