Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

România şi Bulgaria, codașele UE la capitolul inovări

Ca și anul trecut, și anul acesta țara noastră alături de Bulgaria s-au clasat pe ultimele locuri în Tabloul de bord european privind inovarea.
innovation-561388_1280

Potrivit unui raport realizat de către Executivul comunitar, 24 de țări ale UE și-au îmbunătățit performanțele în acest domeniu. Cele mai bune performanţe s-au înregistrat în Lituania, Malta,Letonia, Portugalia şi Grecia, arată datele Comisiei Europene, prezentate de Agerpres.

Pe baza punctajelor obţinute, ţările UE se încadrează în patru grupe de performanţă: lideri înmaterie de inovare, inovatori puternici, inovatori moderaţi şi inovatori modeşti. România este inclusă în categoria “inovatori modeşti” şi ocupă ultimul loc din UE.

Țara noastră se află la 31,6% din valoarea medie a indicatorului calculat pentru UE, în condiţiile în care anul trecut scăzuse la 34,4%. Potrivit Comisiei Europene, rata de penetrare a internetului în bandă largă şi exporturile de produse medium şi high-tech sunt singurii indicatori la care România se apropie de performanţa medie din UE.

În schimb, România are cele mai mici scoruri la învăţarea de-a lungul vieţii, IMM-uri cu inovaţii în materie de produse şi procese, IMM-uri cu inovaţii în marketing.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii