Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Macroeconomie |
|

România se va promova pe 880 mp la Expo Milano 2015

Romania se va putea promova la cel mai mare eveniment organizat vreodată pe tema alimentaţiei şi nutriţiei, expoziţia universală de la Milano.
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Între 1 mai şi 31 octombrie va avea loc Expo Milano 2015, cu tema “Hrănirea planetei, Energie pentru viață”. Evenimentul va fi „cel mai mare eveniment organizat vreodată pe tema alimentaţiei şi nutriţiei”, aşa cum l-au prezentat reprezentanţii Ambasadei Italiei la Bucureşti. Expoziţia va fi „o bucătărie de idei”, în care se vor prezenta soluţii de dezvoltare sustenabilă şi în lupta contra foametei.

Mario Mantovani, vicepreşedintele regiunii Lombardia, a cărei capitală este Milano, a arătat că evenimentul va avea „implicări de ordin politic asupra ceea ce va însemna viitorul planetei”.  „Hrana este un  instrument de pace şi exprimare culturală”, a adăugat el.

La eveniment vor participa 140 de ţări, printre care şi România, prima ţară care s-a înscris ca expozant. Pavilionul românesc se va întinde pe 880 mp în centrul expoziţiei (care se desfăşoară pe 1,1 milioane de mp), iar mesajul va fi acela al armoniei cu natura, după cum a arătat Georgian Ghervasie, comisarul general pentru România la Expo Milano 2015. Construcţia din pavilion va fi o casă în stil românesc (o interpretare actuală a unui sat din Deltă), cu grădină, cu un restaurant şi o zonă de informare la parter. Vizitatorii vor afla, printre altele, despre parcurile naţionale din România, al cărei teritoriu este în proporţie de 20% protejat.

Sorin Encuţescu, Secretar de Stat în Ministerul Economiei, a arătat că printre ramurile care ar putea fi promovate cu acest prilej se numără IT&C, industria auto şi aeronautica.

Peste 20 de milioane de vizitatori sunt aşteptaţi la Expoziţia Universală de la Milano.

Potrivit Agerpres, proiectul de buget al MAE cuprinde un program bugetar multianual 2014 — 2015 pentru participarea României la Expo Milano 2015, în cuantum total de circa 3,5 milioane de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii