ADVERTISEMENT

România se pregătește să primească 500.000 de pakistanezi. În ce domenii vor lucra

Irina Pană Afaceri Coordinator of social media team and particularly interested in small businesses and young entrepreneurs (movers & shakers). Also, I edit the 30 Under 30 lists. I graduated from University of Bucharest where I studied Journalism, Communication and Political Science. Follow me on LinkedIn/Facebook/Instagram @IrinaPana or drop me an email at Irina.pana@forbes.ro
FacebookTwitterLinkedInEmail
FacebookTwitterLinkedIn

România se confruntă cu cea mai gravă criză a forței de muncă, iar peste 500.000 de pakistanezi ar putea fi angajați în țara noastră. Aceștia vor lucra în construcții sau IT, fiindcă acolo este cea mai mare nevoie de forță de muncă.

Decizia a fost luată după de ambasadorul român din Pakistan a discutat cu premierul acestei țări. Până anul viitor vor fi angajați 500 de mii de pakistanezi, dar vor urma și alții. România nu are oameni care să lucreze în construcții, industria hotelieră, informatică sau inginerie, potrivit stirileprotv.ro.

19 pentru 2019- Forța de muncă, încotro?

40.000 dintre pakistanezii care vin la noi în țară vor fi angajați ca șoferi. Şi Germania a anunţat că va primi anul acesta experţi pakistanezi în robotică şi mecanică cuantică.

România este pe locul doi în lume în privința ponderii angajatorilor care se confruntă cu o criză a personalului. Pe locul întâi fiind Japonia.

Diplomatul a vorbit despre criza forţei de muncă de la noi cu oficialii din Pakistan, care vor trimite aşadar, pentru început, o jumătate de milion de oameni.

Analiză Smartree: România a început să importe forță de muncă din țările asiatice pentru industriile de HoReCa, producție ușoară și agricultură