Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

România se află pe locul al doilea global la viteza de transfer a conținutului în Netflix

Digi conduce în clasamentul de viteză realizat de Netflix în România, iar România, ca țară, se află pe locul al doilea la nivel global în topul vitezelor de transfer al conținutului difuzat de către compania americană abonaților săi, potrivit cifrelor publicate de Netflix pentru luna noiembrie 2019, informează Media Expres.
NETFLIX

Digi, cu o creștere de la 4,64 de megabiți pe secundă (Mbps), în octombrie, la 4,75 Mbps în noiembrie, conduce în clasamentul național. Toate cele 7 companii mari monitorizate – Digi, Nextgen, UPC, Akta, Telekom, Orange și Vodafone – au avut creșteri de viteză față de luna anterioară, notează Media Expres.

Pe locul al doilea, NextGen a crescut la 4,61 Mbps de la 4,52 în octombrie, cu internet oferit prin fibră și DSL, UPC pe locul al treilea a crescut la 4,59 Mbps de la 4,51 în octombrie, cu internet oferit prin fibră și cablu, AKTA s-a situat pe locul al patrulea cu 4,17 Mbps de la 4,14 în octombrie, cu conexiuni prin fibră.

Locurile 5, 6 și 7 în clasamentul vitezelor realizat de Netflix pentru ISP-urile din România sunt ocupate de Telekom cu 4,02 Mbps în noiembrie cu internet oferit prin fibră și DSL, Orange cu 3,89 Mbps oferiți prin fibră și wireless și Vodafone care depășește pentru prima oară în istoria acestor măsurători pragul de 3 Mbps, cu internet oferit doar prin DSL și wireless.

În mod semnificativ, România se află pe locul al doilea în topul mondial și european al vitezelor maxime de transfer pentru Netflix, cu o medie de 4,57 de Mbps în noiembrie 2019, fiind depășită ca țară doar de către Elveția, cu 4,62 Mbps.

Indicele de viteză Netflix al furnizorilor de internet (ISP) arată rata medie de biți în unitatea de timp pentru conținutul Netflix transmis către abonați în timpul unei anumite luni. Pentru „Prime Time”, Netflix calculează media bitrate-ului în megabiți pe secundă (Mbps) transmis către abonații Netflix în funcție de ISP.

Măsurătoarea se realizează pe toate dispozitivele disponibile, dar pentru un număr mic de dispozitive nu se poate calcula datele exacte, dar și streamingul prin rețelele celulare este ocolit de măsurători. Netflix precizează că viteza indicată în Indexul de viteză Netflix ISP nu este o măsură a randamentului maxim sau a capacității maxime a unui ISP.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii