Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

România scoate la vânzare prin licitație participația statului la combinatul Krivoi Rog din Ucraina

​Statul român a decis să scoată la licitație participația sa la combinatul Krivoi Rog din Ucraina. Principalul motiv fiind plata anuală pentru pază şi conservare care se ridică la un milion de euro , declară Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT)  
3d,Rendering,Of,Hungary,&,Romania,Flags,Are,Waving,In

Statul român plăteşte anual, din 1999, aproximativ un milion de euro către trei firme impuse printr-o lege specială pentru pază şi conservare. Partea română a identificat ca soluţie optimă de valorificare a cotei sale de participaţie de la CIM Krivoi Rog prin vânzarea acesteia la licitaţie.

Ministerul Economiei a propus valorificarea participaţiei prin licitaţie. Dacă în procedura de licitaţie a fost admisă o sigură ofertă, licitaţia poate fi urmată de negociere pentru maximizarea veniturilor. Pentru organizarea acestui demers vor fi contractate servicii de consultanţă, inclusiv servicii de consultanţă juridică, cheltuielile fiind suportate din bugetul MEAT. Sumele încasate din valorificarea participaţiei se fac venit la bugetul de stat.

 

Combinatul Minier de Îmbogăţire a Minereurilor Acide cu Conţinut de Fier de la Krivoi Rog (CIM Krivoi Rog) reprezintă un proiect de cooperare interstatală conceput pe o schemă utilizată în cadrul fostei organizaţii a Consiliului de Ajutor Economic Reciproc.

Construirea CIM Krivoi Rog a fost hotărâtă prin Convenţia multilaterală privind colaborarea în acest scop, încheiată la 20 octombrie 1983 la Berlin, între Guvernele Republicii Democrate Germane, Republicii Populare Ungaria, Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste şi Republicii Socialiste Cehoslovacia.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii