Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

În România s-au vândut proiectoare în valoare de 12 mil. euro, în 2015

BenQ, lider global în furnizarea de soluții de imagine, și-a păstrat poziția de lider al pieței locale de videoproiectoare în trimestrul patru din 2015, după ce a obținut o cotă de piață de 32,2%.
Video

De asemenea, pe tot parcursul anului, compania a avut o cotă de piață de 36,7% din totalul de unități de vândute.

„Creșterea înregistrată de BenQ se pliază pe evoluția pieței din zona de videoproiectoare. Pe acest segment, piața a crescut cu 50% în ultimul trimestru și cu 19% pe întreg anul 2015. Dezvoltarea mediului educațional și maturizarea zonei corporate, mai ales pe zona de produse profesionale, sunt două dintre motoarele care au generat creșteri substanțiale de vânzări pe videoproiectoare”, a declarat Dragoș Salamac, Team Leader BenQ CEE pentru România.

În ultimele trei luni din 2015, s-a observat o creștere de 51% a proiectoarelor dedicate segmentului educațional UST (Ultra-Short Throw), de 22% a videoproiectoarelor cu lentile interschimbabile și o creștere de 28% pentru segmentul de business/educație.

Potrivit datelor oferite de către companie, în 2015, piața de proiectoare din România a depășit pragul de 20.000 de unități. Anul trecut, în România s-au vândut proiectoare în valoare de 12 milioane de euro, în creștere cu 19% față de anul precedent, iar prețul mediu al unui videoproiector cumpărat a fost de 500 de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii