Cautare
, Contributor

Travel |
|

România, rol de conducere la Organizația Mondială a Turismului

Maria Grapini.jpg
România deține pentru prima dată Președinția Consiliului Executiv al Organizației Mondiale a Turismului (OMT).

Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, doamna Maria Grapini va participa, in perioada 26-28 mai,  la Belgrad, în Serbia, la reuniunea Consiliului Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului..

“România deține pentru prima dată Președinția Consiliului Executiv al Organizației Mondiale a Turismului (OMT) şi considerăm că suntem pregatiţi să ne asumăm un nou mandat în cadrul Consiliului Executiv al OMT pentru perioada 2013-2017. Sperăm că votul pozitiv al celorlalte state din Comisia Regională pentru Europa  a OMT va confirma, la sfârşitul lunii august a.c., încrederea acordată ţării noastre de membrii acestui for în ceea ce priveşte gestionarea agendei Organizaţiei”, declară ministrul Maria Grapini.

Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri si Turism va prezenta participanţilor la sesiunea Consiliului Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului modul în care se doreşte marcarea importanței pe care o acordă România deținerii funcției de Președinte al Consiliului Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului, respectiv prin organizarea, sub înaltul patronaj al OMT,  în perioada 3-5 iulie a.c., a unei conferințe internaționale privind importanţa identificării avantajelor competitive ale unei destinații turistice, în contextul dezvoltării durabile a turismului.

Cu prilejul vizitei  la Belgrad, ministrul Maria Grapini se va întâlni cu domnul Taleb Rifai, secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Turismului, pentru a discuta o serie de probleme legate de sectorul turistic, care privesc România. Principala temă de discutie a celor doi înalti oficiali va fi strategia ţării noastre pentru obţinerea unui mandat în Consiliului Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului, ocazie cu care vor fi prezentate  principalele actiuni pe care România le are în vedere în acest scop.

Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri si Turism se va intalni si cu domnul Goran Petkovic, Secretar de stat pe turism din Ministerul Economiei şi Finanţelor al Republicii Serbia, precum şi cu alţi omologi străini prezenţi la Belgrad.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii