FacebookTwitterLinkedIn

Declarația aparține directorului general al Mistral Tours, Corina Martin, și vine în urma feedback-ului primit de la mai mulți reprezentanți ai agenţiilor de turism din Kazahstan (proprietari sau manageri), care au vizitat zilele trecute mai multe destinații turistice autohtone, precum litoralul românesc, Delta Dunării, Poiana Braşov, Bran, Sinaia şi Bucureşti.

„Specialiştii kazahi au rămas impresionaţi de România, pe care o vor promova ca pe o destinaţie premium. Acest test de vacanţă a fost o reuşită, pentru că oaspeţii noştri vor duce cu ei toate informaţiile despre atracţiile, hotelurile, zonele turistice din România, astfel încât să atragem grupuri mari de turişti din Kazahstan”, a spus Corina Martin.

Potrivit acesteia, Kazahstan caută destinaţii noi de vacanţă, iar turiștii de aici sunt interesați de pachetele all inclusive, ceea ce reprezintă un moment propice pentru promovarea destinațiilor românești.

„Turiştii din Kazahstan au bugete de vacanţă foarte mari, sunt interesaţi de all inclusive, călătoresc cu familii extinse, numeroase. Au existat cazuri când trei familii au ocupat un avion. Ce ţară turistică nu şi-ar dori aşa turişti? În plus, ei nu vin pentru 3-5 zile, ci pentru 7-9-10 nopţi, aşa că am inclus destinaţii combinate: marea, muntele, Delta. Cei care au fost cu noi reprezintă agenţii mari şi serioase, care lucrează cu turişti premium, şi le-am prezentat resorturi de cinci stele şi ce avem mai bun în România”, a completat directorul general al Mistral Tours.

La rândul său, Ahmet Akpinar, directorul general al Turkish Airlines, prezent la conferinţă, a arătat că, în opinia sa, proiectul este din start câştigător, iar turiştii kazahi vor veni cu siguranţă în număr mare în România.

„Aceste destinaţii nu sunt suficient promovate, nici România, nici Kazahstan. Noi suntem podul între aceste două destinaţii şi cred că lucrurile vor merge automat, pentru că ştim potenţialul. Din punctul nostru de vedere nu există niciun semn de întrebare cu privire la succesul acestui proiect”, consideră acesta.

Reprezentanţii agenţiilor din Kazahstan s-au arătat impresionaţi de destinaţiile vizitate şi au anticipat că turiştii din ţara lor vor veni în România.

„Mi-au plăcut în special staţiunile montane, pentru schi, şi suntem interesaţi de staţiuni cu apă termală, ne-am interesat de Sovata, dar nu am apucat încă să o vedem. Este o ţară frumoasă, dar nu suficient promovată”, a afirmat, la rândul său, Naira Khairutdinova, reprezentanta unei agenţii de turism din Kazahstan.

În ceea ce privește zborurile existente între cele două state, Turkish Airlines operează zboruri din Bucureşti, Constanţa şi Cluj spre Nursultan, capitala Kazahstanului, cu escală la Istanbul.