Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

„România promite foarte mult în imobiliare” – Antoniu Panait, managing director Vastint (IKEA)

Piața imobiliară a cunoscut o creștere în 2015, iar profesioniștii în domeniu estimează același trend în anii următori.
imobiliar

Cunoscătorii din domeniu au discutat despre impactul transformărilor economice asupra pieței imobiliare în cadrul primei ediții a evenimentului Clubul Profesioniștilor în Imobiliare, Ediția Națională, ce își propune o perspectivă asupra pieței rezidențiale în 2016.

Printre speakerii primului panel  s-au numărat Anca Bidian – CEO Kiwi Finance, Antoniu Panait – managing director VASTINT România, Claudiu Vrînceanu- secretar de stat la Ministerul Economiei,  Marius Dragne, CEO Xella Ro, Răzvan Cuc-președinte RE/MAX România.

În primul rând, speakerii susțin la unison faptul că piața imobiliară se află în continuă ascensiune.„Cred că vom vedea oferte curate de la dezvoltatori”, spune Anca Bidian. De aceeași părere este și Antoniu Panait, managing director VASTINT România, brațul imobiliar al IKEA, care explică: „România promite foarte mult în imobiliare. Din punctul meu de vedere, piața românească este una pentru investitorii cu viziune pe termen lung, cu proiecte care pot da valoare atât companiei, cât și sectoarelor sau orașelor în care sunt prezenți.”

CITEȘTE ȘI: IKEA continuă asaltul pe piața imobiliară bucureșteană

„Vedem o revenire în acest segment atât prin ceea ce vedem în mediul privat, cât și din datele publice ale Registrului Comerțului”, adaugă și Claudiu Vrînceanu, secretar de stat la Ministerul Econimiei.

Segmentul rezidențial este cel care dă tonul creșterii imobiliare, în opinia lui Marius Dragne, CEO Xella Ro, care afirmă:„ Peste 50% din cererea noastră vine din acest segment, care dă trendul pentru ceea ce urmează să se întâmple.” De asemenea, se estimează și o creștere  a accesării programelor pentru achiziționarea de locuințe, iar „Noul program Prima Casă este mai atractiv decât cel vechi” explică  Anca Bidar.

Un punct slab al acestei piețe este, însă, lipsa unor norme pentru profesia de agent imobiliar, conchide Răzvan Cuc, președintele RE/MAX România: „Agentul imobiliar este una dintre ultimele profesii liberale care nu are asociații, nu are norme, ceea ce reprezintă un minus pentru industrie.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii