Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

România, printre ultimele țări ale Europei la reciclarea deşeurilor electronice

România este printre ultimele state în Europa la reciclarea deşeurilor electronice, alături de Spania şi Cipru, cu o rată de colectare de sub 20%, în timp ce la nivel european sunt recuperate doar o treime din telefoane, computere şi televizoare, potrivit unui studiu al Naţiunilor Unite şi Interpol, informează MEDIAFAX.
 aboneaza-te
Rorec

Suedia şi Norvegia sunt în fruntea clasamentului şi aproape de ţinta europeană de colectare şi reciclare a 85% din toate deşeurile electrice şi electronice, relatează Reuters, preluat de Mediafax.

Reglementările europene impun reciclarea deşeurilor electronice, produse care sunt conectate la prize sau care funcţionează cu baterii, pentru a recupera metale precum aurul şi argintul şi a evita poluarea cu toxine cum sunt plumbul sau mercurul.

VEZI CE AUDIENȚE A FĂCUT SERIALUL „Fear the Walking Dead” ÎN SUA!

Pe ansamblu, 35% din deşeurile electronice din Europa au fost reciclate corespunzător în 2012. Raportul respinge sugestiile din trecut, potrivit cărora majoritatea acestor deşeuri sunt livrate ilegal în state africane ca Nigeria şi Ghana, unde sunt reparate şi repuse în funcţiune.

„Majoritatea comerţului ilegal cu deşeuri electronice are loc tot în Europa, nu în Africa”, a declarat Jaco Huisman, coordonator ştiinţific al studiului la United Nations University. El a arătat că managementul defectuos are loc peste tot în Europa, sub formă de furturi şi dezmembrări, în timp ce o cantitate semnificativă de deşeuri electronice ajunge la gunoi.

Un frigider stricat, de exemplu, este valoros pentru cuprul din compresor. Deseori este scos compresorul, iar restul se aruncă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii