Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

România, printre statele membre care au înregistrat cele mai semnificative scăderi ale preţurilor producţiei industriale

România alături de Bulgaria, Slovacia, Cehia şi Croaţia a înregistrat cel mai semnificativ declin în rândul celor 27 de state membre UE, în ceea ce privește scăderile preţurilor producţiei industriale.
shutterstock_1074493088

Conform Oficiul European de Statistică (Eurostat), în iulie, preţurile producţiei industriale au crescut cu 0,7% în zona euro şi cu 0,6% în Uniunea Europeană, comparativ cu iunie.

Cele mai mari creşteri din UE ale preţurilor producţiei industriale în august, comparativ cu luna precedentă, au fost în Estonia (3,1%), Danemarca (2,2%) şi Finlanda (1,6%), iar cel mai sever declin a fost observat în Bulgaria (minus 0,5%), Slovacia (minus 0,4%), România, Cehia şi Croaţia (toate cu minus 0,3%).

Preţurile producţiei industriale au scăzut în august cu 2,5% în zona euro şi cu 2,3% în Uniunea Europeană, comparativ cu perioada similară din 2019.

Singurele creşteri au fost în Malta (1,6%), Ungaria (0,4%) şi Slovenia (0,3%), iar cele mai semnificative scăderi în Lituania (minus 6,8%), Letonia (minus 5,1%) şi Italia (minus 4%).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii