Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

România primește fonduri de peste 1, 8 miliarde de euro de la Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat fonduri în valoare totală de 1,835 miliarde de euro, dintre care un miliard de euro pentru modernizarea centurii rutiere a Bucureştiului.
valuta Euro

Comisia Europeană a aprobat peste 1,8 miliard euro pentru proiecte din România. Noul proiect prevede ca centura Bucureștiului  să dubleze benzile în ambele sensuri. Prin această investiţie se va sprijini şi construirea unei secţiuni de 51 de kilometri în partea de sud a noii autostrăzi orbitale a Bucureştiului.

Tot în capitala României, alte fonduri europene de 97 de milioane de euro vor finanţa lucrări în cadrul întregii Magistrale 2 de metrou, incluzând linii noi şi material rulant.

România primește fonduri de peste 1, 8 miliarde de euro de la Comisia Europeană

De asemenea, cu aproape 603 milioane de euro va fi reabilitat litoralul Mării Negre, iar proiectul include lucrări de consolidare a falezelor, reumplerea plajelor cu nisip, măsuri de conservare a biodiversităţii (recife artificiale şi repopularea cu specii marine), precum şi echipamente de monitorizare, potrivit Mediafax.

UE a alocat fonduri în valoare de 4 miliarde de euro în 25 de proiecte de infrastructură de mare anvergură din zece state membre. Pe lângă România, pachetul de investiţii vizează Bulgaria, Cehia, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Malta, Polonia şi Portugalia. Proiectele acoperă o serie largă de domenii: sănătate, transporturi, cercetare, mediu şi energie. Combinate cu cofinanţarea naţională, investiţiile totale în cadrul acestor proiecte se ridică la 8 miliarde de euro.

„Aceste 25 de proiecte reprezintă tot atâtea exemple despre modul în care UE contribuie la îmbunătăţirea vieţii cotidiene a cetăţenilor noştri, de la o apă potabilă de mai bună calitate la transport feroviar mai rapid şi spitale moderne. În actuala perioadă bugetară, am adoptat 258 de proiecte de infrastructură de mari dimensiuni în valoare de 32 de miliarde de euro reprezentând fonduri UE; într-un fel, acestea sunt ambasadorii politicii de coeziune şi sunt mândră de fiecare dintre ele”, a spus comisarul pentru politica regională Corina Creţu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii