Cautare
, Contributor

Forbes.com

Lideri |
|

Romania, prima tara din Europa care da startul unei editii sportive de iarna intre corporatii

ski.jpg
Winter Corporate Games, festivalul polisportiv care are loc in peste 20 de tari si peste 50 de orase din lume, a ajuns in Romania.

Joi seara, pe 15 noiembrie 2012, editia de iarna a primei olimpiade de amatori din tara noastra, care are loc intre angajatii corporatiilor din Romania, a fost lansata oficial la resedinta ambasadorului britanic la Bucuresti, Martin Harris.

10 sporturi in 3 zile

Cel mai mare eveniment sportiv mondial pentru amatorii corporatisti va avea loc timp de trei zile, in perioada 7-10 februarie 2013, la Poiana Brasov. Va cuprinde 10 competitii sportive, la care se pot inscrie angajatii companiilor private, dar si de stat, prietenii si familiile lor, ONG-urile si antreprenorii. Sporturile la care se pot inscrie sunt urmatoarele : curling alpin, volei pe zapada, tir, inot, popice, schi alpin, biliard, snowboarding, tenis de masa si hockey. Comunitatea Corporate Games a fost infiintata in anul 1986, in SUA, California si se adreseaza sportivilor amatori care iubesc sportul, valorile sanatatii si conditia fizica.

Jocuri olimpice pentru corporatistii amatori

Evenimentul a fost inaugurat de Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, care a precizat invitatilor ca Festivalul jocurilor sportive pentru amatori ofera un program motivational de valoare pentru angajatii unor companii, dovada faptul ca “Romania a batut recordul de participare la prima editie din vara si s-a clasat pe primul loc dintr-un total de 25 de tari participante”. Dan Cristea, campion balcanic la schi, cu 6 medalii de aur castigate in perioada 1968-1974 a mentionat in cadrul evenimentului ca Winter Corporate Games este asemanator cu Festivalul Mondial al Tineretului si Studentilor din anul 1953, care, conform presei de la vremea respectiva, se adresa “tinerilor sportivi [care] au datoria sa se antreneze cu perseverenta, sa-si perfectioneze maestria sportiva, sa se pregateaca cu cinste, in competitiile sportive ale Festivalului” (Scanteia tineretului, 2 august 1953).

Intr-un cadru elegant si privat, cei peste 60 de reprezentanti ai functiilor de conducere din corporatiile din Romania, au asistat joi la o lansare interactiva a unui concept inedit in domeniul corporatist actual, organizat de catre Sport Award, firma romaneasca detinatoare a francizei Corporate Games. Winter Corporate Games corespunde unui teambuilding, dar la costuri mai scazute si care ofera angajatilor si imaginii companiilor o nota de originalitate si implicare inedita. Editia din februarie a anului viitor este organizata in parteneriat cu Federatia Romana de Schi-Biatlon si se va desfasura ca o competitie test pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE).

Vezi si Bucharest Corporate Games 2012

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii