Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

România se află pe ultimul loc în UE în privința locuinţelor cu toaleta în interior

România se află la coada clasamentului țărilor UE în privința locuinţelor cu toaleta în interior, arată datele Eurostat. Și nu doar atât! Cifrele noastre sunt de peste 10 ori mai mari decât media UE.  
toaleta

Astfel, ponderea locuinţelor din România care nu au o toaletă în interior este de peste zece ori mai mare decât media din UE. Potrivit Eurostat, România este singurul stat membru UE unde aproape un sfert din populaţie trăieşte în locuinţe care nu au toaleta în interior.

În 2019, aproximativ 2% din populaţia Uniunii Europene trăia în locuinţe care nu aveau o toaletă în interior, comparativ cu 3,7% cât se înregistra în anul 2010.

Statele membre care sunt la coada clasamentului sunt: România, unde 24,2% din locuitori nu aveau o toaletă în interiorul locuinţei, Bulgaria (13,7%), Lituania (10%), Letonia (8,7%), Estonia (4,7%) şi Ungaria (3,1%).

România a înregistrat însă progrese semnificative, ţinând cont că în anul 2010 locuinţele fără o toaletă în interior erau în proporție de 40,9%.

În fruntea clasamentului țărilor care au cele mai puține locuințe cu o toaletă la interior  sunt Suedia (unde este aproape de 0%), urmată de Luxemburg, Malta, Olanda şi Slovenia (toate cu 0,1%) şi Germania (0,2%).  De altfel, în 19 state membre UE ponderea este mai mică de 1%.

Ziua de 19 noiembrie a fost declarată de ONU Ziua mondială a toaletei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii