Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Servicii financiare |
|

OTP România, printre cele mai bune rezultate din cele nouă ţări în care este prezent grupul

OTP Bank Romȃnia a anunţat rezultatele pentru 2014.
 aboneaza-te
laszlo diosi otp

OTP Bank Romȃnia a înregistrat un profit ajustat după impozitare de 11 milioane RON, în timp ce profitul operaţional a crescut cu 33% față de anul precedent, ajungând la valoarea de 141,2 milioane RON, conform raportului publicat de instituţia bancară din Budapesta.

Astfel, subsidiara din România a   OTP Group a încheiat anul 2014 cu active totale în valoare de 6.783 milioane RON. Volumul creditelor pentru corporații a crescut cu 10% de la un an la altul și cu 3% de la un trimestru la altul. Volumul total al depozitelor a crescut cu 5%, în timp ce volumul depozitelor atrase de la clienţii retail (persoane fizice şi IMM) s-a majorat cu 19% față de anul anterior. În același timp, depozitele pentru persoane fizice şi IMM-uri au continuat să crească cu 6%, de la un trimestru la altul.

România a avut unele dintre cele mai bune rezultate din toate cele nouă ţări în care este prezent grupul OTP. Cele mai bune rezultate au fost înregistrate de subsidiarele din Bulgaria, România, Serbia, Croația, Slovacia și Muntenegru. Profitul net consolidat al OTP Group însumează 137,4 miliarde HUF în 2014 (aprox. 456 milioane euro), în contextul scăderii costurilor asociate riscului și a diminuării profitului operațional.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare.

Rezultatele financiare ale OTP Bank România la finalul anului 2014 nu includ volumele și performanța acțiunilor subsidiarei din România a Banco Comercial Português, Millennium Bank Romȃnia,  pentru achiziţia cărora  OTP Bank România a semnat, pe 30 iulie 2014, contractul. Valoarea tranzacției este de 39 milioane de EUR, iar tranzacția a fost încheiată în ianuarie 2015.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii