Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

România, pe locul 54 din 94 de țări în topul privind dificultăţiile de conformare la reglementările fiscale

Din punctul de vedere al complexităţii financiar-contabile, România ocupă locul 54 în clasamentul global publicat luni de TMF Group, scrie Mediafax.
crestere-economica-evolutie-growth-money-bani

Cu medii de o complexitate imediat superioară României se regăsesc în top Coreea de Sud, Nicaragua, Peru şi Rusia (locurile 50-53), iar imediat după Romînia – cu medii fiscale mai relaxate – se regăsesc Olanda, Costa Rica, Liban, Irlanda, Malayesia şi Cehia (locurile 55-60).

Turcia este cel mai complex loc din lume în ceea ce priveşte posibilitatea companiilor de a se conforma contabil şi fiscal, fiind urmată de Brazilia, Italia, Grecia şi Vietnam, conform Indexului de complexitate financiară pe 2017 al TMF Group – furnizor global de servicii pentru afaceri şi conformitate fiscală.

Clasamentul cuprinde 94 de jurisdicţii din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Asia Pacific şi Americi, de la 1 – cea mai complexă, la 94 – cea mai puţin complexă. Insulele Cayman s-au clasat pe locul 94 ca cel mai puţin complex loc privind conformitatea contabilă şi fiscală.

Pentru stabilirea locurilor în clasament, experţii contabili şi fiscali interni ai TMF Group au utilizat patru parametri de complexitate, luând în considerare normele şi reglementările contabile şi fiscale din diferite jurisdicţii şi riscurile aferente neconformităţii.

Constatările noastre arată că putem clasifica complexitatea financiară după trei domenii de bază în care apar provocări: reglementarea, cunoaşterea şi tehnologia. Nivelurile multiple de impozitare şi viteza cu care se efectuează modificări legislative în anumite jurisdicţii necesită eforturi mărite pentru a îndeplini cerinţele de conformitate. Iar cunoaşterea locală aplicată, nu numai a legislaţiei, ci, de asemenea, a monedei şi a limbii se pot dovedi vitale pentru îndeplinirea obligaţiilor de raportare contabilă şi fiscală”, a spus Deborah Williams, director global pentru servicii al TMF Group.

TMF Group oferă servicii profesionale în peste 80 de ţări, contabilii autorizaţi, consilierii juridici, specialiştii săi în resurse umane şi salarizare din întreaga lume asigurând asistență în ceea ce priveşte structurile corporative, instrumentele de finanţare şi investiţiile.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii