Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

România, a patra piață din lume pentru iQOS

România este a patra țară din lume în care Philip Morris International (PMI), cel mai mare producător de țigarete cotat la bursă din lume, a lansat iQOS, un produs care ar putea schimba, potrivit oficialilor săi, experiența fumatului.
Steen Hjortholm

Practic, iQOS este un produs inclus în așa-numita categorie produselor cu risc redus (cu un risc individual mai mic și efecte nocive, comparativ cu fumatul țigărilor care ard), în dezvoltarea cărora a investit circa 2 miliarde de dolari începând cu anul 2008.

Produsul creat la centrul de cercetare și dezvoltare al Philip Morris de la Neuchatel, Elveția, a fost lansat în 2014 în Japonia, unde a ajuns în prezent la o cotă de piață de 2,4%.

Ulterior, iQOS, un produs care folosește o tehnologie care încălzește tutunul până la aproximativ 300 de grade, dar nu îl arde, ca produsele tradiționale, a fost lansat în Italia, Elveția și România, iar până la finalul acestui an va ajunge în circa 20 de piețe diferite, potrivit unei declarații recente a lui Andre Calantzopoulos, CEO-ul Philip Morris International.

În România, planurile de comercializare a produsului vizează, în present, doar componenta online, potrivit lui Steen Hjortholm, Managing Director al Philip Morris Romania Trading, compania responsabilă pentru distribuția țigaretelor. Philip Morris deține, în România și compania Philip Morris România, care operează o fabrică în apropierea Capitalei, în județul Ilfov. Afacerile cumulate ale celor două companii erau, la nivelul anului 2014, de circa 2,3 miliarde de lei, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanțe.

VEZI AICI LECTIILE LUI STEEN HJORTHOLM PENTRU 2016

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii