Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Educaţie |
|

România participă la competiția internațională Solar Decathlon

Cea mai prestigioasă competiție internațională pentru locuințe sustenabile, Solar Decathlon, a avizat favorabil participarea României la ediția din 2018.
EFdeN - Prototipul Solar Decathlon Versailles, 2014

După participarea din 2012 la Madrid cu proiectul PRISPA și cea din 2014 la Versailles cu proiectul EFdeN, România va merge din nou la concursul Solar Decathlon, ce va avea loc în Dubai unde o echipă de studenți români – EFdeN-Team Bucharest 2018 – va concura alături de 22 echipe din 16 țări, de pe 4 continente.

“În 2018 vom reprezenta România în Orientul Mijlociu, în Dubai, un oraş care se dezvoltă cu o foarte mare viteză spre un viitor cu cele mai noi şi mai sustenabile tehnologii. Casa pe care o vom dezvolta va fi proiectată și construită inițial în România, apoi o vom transporta pe uscat și pe mare în Dubai și acolo o vom reasambla în doar 10 zile. Aceasta este doar una dintre provocările competiției”, a declarat Daniel Butucel, coordonator Team Bucharest 2018.

El a adăugat: “Dorim să ne completăm echipa şi suntem deschişi studenţilor pasionaţi care vor sa pună în practică cunoştinţele dobândite în şcoală și vor să schimbe lumea. Îi invităm să ne trimită CV-ul şi o scrisoare de intenție la adresa hr@efden.org, până la data de 20 octombrie 2016, ora 18.”

Echipa EFdeN, având la activ și participarea la Solar Decathlon Europe 2014, este formată din studenți de la 5 universități din București, printre care Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, tineri pasionați de arhitectură, inginerie, management și comunicare.

În urmă cu doi ani, echipa EFdeN a proiectat, construit, transportat 2500 km, asamblat în doar 12 zile și la final reasamblat o locuință solară, confortabilă și sigură, inteligentă și sustenabilă, eficientă energetic, care își produce singură energia. Proiectul EFdeN este rezultatul colaborării a peste 350 studenți, 130 companii și 2 universităţi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii