Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Asigurări |
|

România ocupă un loc fruntaș nedorit în Europa în privința raportului dintre daune și subscrieri pe segmentul RCA

Țara noastră a continuat să înregistreze, pe segmentul RCA, un nedorit record, cu o rată daune plătite/prime subscrise de 77% - cea mai mare valoare din Europa Centrală și de Est.
accident auto asigurare RCA

Uitându-ne la „vecinii” europeni și făcând o comparație, vedem că această rată este de 61% în Polonia, de 46% în Cehia, de 36% în Ungaria etc., arată o analiză realizată de Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor (APPA), pe baza datelor pentru primele 6 luni din 2021 din XPRIMM Insurance Report – publicație ce analizează piața de asigurări din 17 țări din regiune.

În termenii volumului de prime subscrise, România ocupă poziția a treia în Top 5 RCA, cu subscrieri pe RCA de 478 mil. EUR, după Polonia (1.64 mld. EUR) și Cehia (591 mil. EUR), țara noastră fiind urmată de Ungaria și Bulgaria.

După valoarea daunelor plătite, însă, România ocupă locul 2, surclasând piața cehă, cu o valoare a daunelor plătite cu circa 35% mai mare (367.2 milioane euro în România, față de 271 milioane euro în Cehia).

Comparativ cu semestrul 1/2020, interval în care s-au resimțit efectele perioadelor de lockdown și de restricție a circulației, prima jumătate a anului 2021 a condus, în general, la o relativă creștere a ratei daunei pentru asigurările auto RCA. La nivel regional, deși a depășit valoarea din S1/2020 (55% faţă de 54%), rata daunei nu a atins valoarea din S1/2019 (57%).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii