Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

România ocupă ultimul loc în UE la inovare

România se situează pe locul 48 în lume în ceea ce priveşte inovarea, după Republica Moldova, şi pe ultimul loc din comunitatea europeană.
 aboneaza-te
inovare

Printre domeniile în care ţara noastră are cei mai scăzuţi indicatori se numără accesul la finanţare, suportul acordat cercetării-dezvoltării, antreprenoriatul şi educaţia.

Printre cele mai mari piedici identificate de studiul Global Competitiveness, citat în cadrul conferinţei internaţionale Innoteque, care se desfăşoară în perioada 5-7 octombrie, la Bucureşti şi Cluj, cu participări din SUA, Israel şi Olanda, se mai numără și birocraţia şi ineficienţa guvernamentală, alături de taxe.

„Din punctul nostru de vedere, cei trei factori ai inovării sunt Guvernul, industria şi cercetarea academică. Guvernul, aici, ar trebui să aibă o mare contribuţie fiindcă este vorba despre dezvoltarea economică. (…) Între instrumentele inovării, noi identificăm sprijinul pentru proiecte, accelerarea dezvoltării incubatoarelor de afaceri, implementarea de granturi mari şi mici, activitatea academică, cooperarea cu mediul de afaceri, instrumentele financiare şi, nu în cele din urmă, cooperarea internaţională”, a declarat dr. Yehoshua Shuki Gleitman, chairman GIBF- Guangzhuo Israel Biotech Fund, potrivit Mediafax.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii