Cautare
, Forbes Staff

Media şi entertainment |
|

România obține locul 3 mondial cu proiectul Over4 la Olimpiada Caselor Solare din Ungaria

După 2 ani de muncă intensă în România și 35 de zile de concurs în Ungaria, Over4 obține medalia de bronz la Olimpiada Caselor Solare, devansând echipe de top din Europa, Asia și Africa.
 aboneaza-te
echipa & premiile

Performanță istorică pentru România, reprezentată de echipa Over4, ce a obținut medalia de bronz la competiția internațională Solar Decathlon, denumită și ”Olimpiada Caselor Solare” ce a avut loc în Ungaria. După aproape 2 ani de la calificare și un efort colectiv susținut, echipa Over4 a reușit cu succes să proiecteze multidisciplinar, să strângă fondurile necesare și să construiască prototipul Over4 cu care au obținut locul 3 mondial, reprezentând cu mândrie România pe plan internațional.

Pe lângă locul 3 la nivel mondial, echipa Over4 a ieșit vice-campioană la probele de Comunicare, Inovație și Bilanț Energetic. Printre echipele finaliste se numără Franța, Olanda, Belgia, Spania, Ungaria, Algeria și Thailanda.

„Este pentru prima dată când o echipă românească urcă pe podium în competiția Solar Decathlon, după alte 3 echipe care au participat în edițiile din anii trecuți. Cu fiecare participare obținem rezultate din ce în ce mai bune, devansând echipe de top din vestul Europei, precum Spania, Belgia sau chiar echipe de pe alte continente, precum Thailanda sau Algeria. Este extraordinar, Over4 a scris istorie!” afirmă Cătălin Sima, președintele Asociaței Over4.

România obține locul 3 mondial cu proiectul Over4 la Olimpiada Caselor Solare din Ungaria

Solar Decathlon este cea mai importantă competiție de arhitectură sustenabilă și inginerie la nivel internațional și este considerată ”Olimpiada Caselor Solare”. Ediția din 2019 s-a desfășurat în Szentendre, Ungaria și a adus la start 10 echipe din 8 țări și 3 continente, ce au construit în doar 15 zile câte un prototip inovator de casă solară și sustenabilă. Fiecare prototip a fost testat în cadrul a 10 probe, de la Arhitectură, Inginerie, Eficiență Energetică, Inovație și până la Comunicare și Potențial de implementare pe piață. În urma probelor s-au desemnat câștigătorii.

„Concursul a început pe 27 iunie când s-a dat startul celor 15 zile de asamblare, timp în care a trebuit să descărcăm TIR-urile, să asamblăm și să punem în funcțiune casa, ca mai apoi să o pregătim pentru cele 10 probe. Am reușit să ne încadrăm cu succes în acest interval, fiind prima echipă care a obținut toate inspecțiile tehnice și a intrat oficial în competiție. A fost o provocare inginerească pe care am trecut-o cu brio, deși nu ne putem compara cu celelalte echipe din punct de vedere al bugetelor!” susține Răzvan Butucescu, Project Manager în proiectul Over4.

Over4 este un proiect de cercetare în domeniul construcțiilor realizat de o echipă multidisciplinară de studenți, absolvenți și tineri profesioniști din domeniul arhitecturii și construcțiilor. În spatele proiectului se află Asociația Over4, un ONG fondat cu scopul de a derula proiecte de dezvoltare sustenabilă a pieței construcțiilor din România, atât pentru clădirile existente, cât și pentru cele noi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii