FacebookTwitterLinkedIn

Clasamentul realizat de către portalul momondo.ro a fost realizat în urma analizării a 111 țări, clasificate în funcție de 22 de factori împărțiți în șase categorii: costurile de călătorie și accesibilitatea zborurilor pentru fiecare stat, prețurile locale, siguranța și sănătatea, facilitățile privind munca la distanță, viața socială și vremea.

Clasamentul a dovedit că România se numără în top 3 al celor mai atrăgătoare țări pentru liberii profesioniști, după Portugalia și Spania.

„Portugalia a fost clasată drept cea mai bună țară din lume de unde să lucrezi de la distanță. Unele dintre principalele motive este faptul că oferă vize de muncă la distanță, mulți localnicilor vorbesc limba engleză, este foarte stabilă din punct de vedere politic, nu are probleme de violență, se bucură de o vreme foarte bună și de un nivel mic de poluare a aerului”, susțin reprezentanții platformei momondo.ro. Nota finală pe care Portugalia a primit-o a fost 100 (cea mai bună notă folosită pe o scară de la 1 la 100).

Aceasta este urmată de Spania cu nota finală – 93. Printre factorii care o fac atât de atractivă se numără viteza internetului, numărul mare de spații de co-working și vizele pentru liberii profesioniști. De asemenea, are foarte puține accidente rutiere grave și politici foarte bune pentru LGBT.

Poziția a treia în acest top este ocupată de țara noastră, cu nota finală –  92.

„România ocupă locul trei în topul nostru global, în principal datorită prețurilor atrăgătoare. România are prețuri foarte bune la închirierile auto și la hoteluri, apartamente ieftine de închiriat pe termen lung și mâncare locală ieftină. De asemenea, are un internet rapid și mulți dintre localnici vorbesc engleză”, se specifică în datele interne momondo.

Analiza a cuprins 111 țări, cele mai căutate destinații pe website-ul momondo.ro, precum și țări/teritorii care au anunțat politici îmbunătățite cu privire la vizele pentru persoanele care muncesc de la distanță.

Analiza s-a desfășurat în perioada 1 septembrie – 20 octombrie 2021.