Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Uncategorized |
|

România, Irlanda și Olanda, țările cu cele mai scăzute rate anuale ale inflației din UE

Rata anuală a inflației a scăzut în martie la 1,5% în zona euro și la 1,6% în Uniunea Europeană, de la 2% în februarie, în timp ce România, Irlanda și Olanda au înregistrat cele mai scăzute rate anuale ale inflației din UE, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), scrie Agerpres.
bani

Conform acestor estimări, inflația în zona euro a revenit sub obiectivul țintă al Băncii Centrale Europene, care vrea să mențină creșterea prețurilor în apropiere de 2%, nivel considerat benefic pentru activitatea economică. De asemenea, cifra furnizată de Eurostat este sub estimările analiștilor, care mizau pe o creștere anuală a prețurilor de 1,8% în zona euro.

Cele mai mari rate anuale ale inflației din UE au fost înregistrate luna trecută în Letonia (3,3%), Lituania (3,2%) și Estonia (3%), iar cele mai scăzute în România (0,4%), Irlanda și Olanda (ambele cu 0,6%). Comparativ cu februarie 2017, inflația anuală a scăzut în 17 state (inclusiv România), a crescut în cinci țări și a rămas stabilă în șase state.

În cazul zonei euro, în martie cel mai semnificativ impact asupra creșterii anuale a prețurilor l-au avut combustibilii pentru transport (0,48%), combustibilii pentru încălzire (0,11%) și legumele (0,08%). De cealaltă parte, cel mai semnificativ impact asupra inflației a venit din partea sectorului telecomunicațiilor și a pachetelor de vacanță (minus 0,09%, fiecare) și articole de îmbrăcăminte (minus 0,05%).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii