Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

România înregistrează printre cele mai mari creșteri în retail

România se află printre statele membre UE cu cea mai mare creştere a vânzărilor cu amănuntul, arată datele publicate luni de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).  
retail

Volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană a scăzut cu 2,2%, în timp ce în zona euro declinul a fost de 2,9%, în februarie, comparativ cu perioada similară din 2020, potrivit Eurostat.

Cele mai mari creşteri anuale din retailul în februarie s-au înregistrat în Belgia (11%), Austria (5,2%), Croaţia (5,1%), Polonia (4%), Estonia (3,7%), Suedia şi România (ambele cu 3,6%).

De asemenea, cele mai mari scăderi au fost în Portugalia (-15,4%), Slovacia (-14,7%) şi Malta (-8,9%).

În Uniunea Europeană, vânzările de combustibili auto au scăzut cu 11,19% în februarie, cele de produse non-alimentare au scăzut cu 4%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi tutun au crescut cu 1,8%.

Volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană a crescut în februarie cu 2,9%, comparativ cu luna precedentă, în timp ce în zona euro avansul a fost de 3%.

România a raportat o creştere cu 0,6% a volumului comerţului cu amănuntul în februarie, comparativ cu luna precedentă.

În ianuarie, volumul comerţului cu amănuntul a scăzut cu 5,2% în zona euro şi cu 4,6% în UE.

În Uniunea Europeană, vânzările de combustibili auto au crescut cu 2,4% în februarie, cele de produse non-alimentare au urcat cu 6,2%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi tutun au scăzut cu 0,8%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii