Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

România a înregistrat anul trecut 9.774 de infracțiuni privind dreptul de autor și proprietatea intelectuală

Conform datelor emise de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în anul 2013 au fost înregistrate în total 9.774 de infracțiuni la regimul drepturilor de proprietate intelectuală, informează Media Expres.
Proprietatea intelectuala

Din totalul celor 9.774 de infracțiuni, 6.289 au vizat dreptul de autor, iar 3.036 infracțiuni s-au referit la mărcile și desenele industriale, potrivit unui comunicat difuzat de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – InfoCons, cu prilejul Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale (26 aprilie).

Pe 28 aprilie 2014, începând cu ora 15.00, la Curtea de Apel București – Sala Pașilor Pierduți s-a inaugurat Muzeul Contrafacerii care cuprinde standuri ale autorităților cu drept de sancțiune și coerciție în domeniu, cât și ale unor firme de renume, unde vor fi prezentate produse susceptibile contrafacerii.

Vizitarea standurilor din cadrul Muzeul Contrafacerii este permisă publicului timp de două zile, în perioada 29-30 aprilie 2014.

Asociația este membru cu drepturi depline în Consumers International, fiind o asociație de consumatori neguvernamentală, de drept privat, fără scop lucrativ ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

În fiecare an, pe 26 aprilie, statele-membre ale Organizatiei Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI) sărbătoresc Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale. La această dată, în anul 1970, a intrat în vigoare Convenția Internațională asupra Proprietății Intelectuale.

Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (conform denumirii în limba engleză: The World Intellectual Property Organization sau WIPO) este una din agențiile specializate ale Națiunilor Unite și a fost înființată în 1967 cu scopul de a încuraja activitatea creatoare și promovarea proprietății intelectuale în lume. WIPO are 183 de state membre, administrează 23 de tratate internaționale, având sediul mondial la Geneva, în Elveția.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii